hal waar staal wordt gelast

Circulaire economie

Help mee aan een economie zonder afval. Dat kan in een circulaire economie. Toegepaste grondstoffen worden dan steeds hergebruikt. De kwaliteit van de grondstoffen blijft daarbij gelijk. Door het hergebruiken van grondstoffen belasten we het milieu minder. 

Circulairstaal: voorbereiding op de toekomst

Staalcontructies zonder lasverbindingen: dat scheelt enorm in de CO2-uitstoot. Barneveld heeft de primeur. Circulairstaal maakt staalconstructies voor bedrijfshallen en distributiecentra die als een soort meccano in elkaar worden gezet. 

Het verhaal van Circulairstaal

Met beton bouwen aan een duurzame toekomst

“Als tweede generatie in dit bedrijf willen wij zorgen voor een CO2-neutrale betonproductie.” Dat zegt Brechtje van den Beuken, CEO van Bosch Beton. Samen met haar broer Gerard nam zij het bedrijf over van hun ouders.

Zo wordt beton CO2-neutraal

Duurzaam verpakt in Barneveld

PaperFoam is één van de duurzame bedrijven in Barneveld. Het bedrijf maakt verpakkingen die een alternatief zijn voor plastic. Het materiaal is afbreekbaar of recyclebaar. “Afbreekbare verpakkingen schelen wel 75% CO2-uitstoot”, vertelt directeur Willem Derkman.

Duurzaam verpakken

De circulaire economie kent een technische- en een biologische lifecycle. De technische lifecycle omvat niet-hernieuwbare grondstoffen. De biologische lifecycle bevat grondstoffen zoals houtsoorten, biologische oliën en andere composteerbare stoffen. Als ondernemer kan je aan beide bijdragen. 

Zo zorg je voor minder afval