Stroe in 't Groen

Help mee om de biodiversiteit in het buitengebied van Stroe te versterken. Kom op donderdag 6 juli 2023 naar de inspiratieavond ‘Stroe in het Groen’. De avond is georganiseerd door de gemeente Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt ook voor landschapselementen als struweelhagen of houtwallen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Speciaal project in Stroe

Daarom is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Stroe: Stroe in het Groen. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om inheemse beplanting op hun erf te plaatsen. Denk aan knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. De gemeente Barneveld en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk. In de gemeente Barneveld zijn eerder in Kootwijkerbroek en Terbroek ‘Dorpen in het Groen’ georganiseerd waarvoor veel animo was.

Welkom op de inspiratiebijeenkomst!

  • Wanneer: donderdag 6 juli
  • Waar: De Hofstee aan de Stroeërweg 49a in Stroe
  • Aanvang: 19.30 uur

Inloop om 19.15 uur met een kopje koffie/thee. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website van SLG.

Van aanvraag tot aanplanten

Heb je belangstelling voor een advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op je terrein. Op basis van deze informatie ontvang je kosteloos een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting besteld. In het najaar wordt het plantmateriaal uitgedeeld.

Doe ook mee

Lever ook een bijdrage aan een aantrekkelijk buitengebied. Wil je meer informatie of aanmelden voor het project? Kijk op de site van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.