Huis gefotografeerd met een warmtebeeldcamera. Kleuren geven de temperaturen aan

Een warmtebeeldfoto

Een warmtebeeldfoto is een infraroodfoto die de verschillen in temperatuur laat zien. En of en waar er warmte weglekt uit je huis, en waar kieren zitten. Je ziet bijvoorbeeld of een dakkapel goed is afgewerkt. 

Ondernemer of organisatie? Kijk dan hier

Wat zie je nog meer op een warmtebeeldfoto?

Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord: ontbrekende isolatie, natte of uitgezakte isolatie, koudebruggen (in de isolatie) kieren, naden en gaten, luchtdichtheid van de woning, bouwgebreken, lekkages. En of je spouwmuurisolatie hebt en deze misschien is weggezakt. Je weet dan waar je kunt beginnen met het isoleren van je woning.

Is er voldoende warmteverschil?

Om zo’n foto te kunnen maken, moet er genoeg warmteverschil zijn tussen de binnentemperatuur en buitentemperatuur. Laat daarom een warmtebeeldfoto in het najaar of in de winter maken (november tot april).

Een warmtebeeldfoto van jouw woning

Het Energieloket heeft enkele warmtebeeldcamera’s. Als het koud genoeg is, van ongeveer oktober tot en met maart, kunnen daarmee foto’s gemaakt worden. In die periode verschijnt hieronder een knop waarmee je een aanvraag kunt doen. Deze foto’s zijn gratis.