Voordelen van goede isolatie

Zowel huurders als eigenaren kunnen aan de slag met tochtstrips en radiatorfolie.
Voor alle inwoners geldt dat isoleren helpt:  

  • Je energierekening gaat omlaag
  • Je bespaart energie
  • minder CO₂-uitstoot
  • Je huis wordt comfortabeler
  • Je helpt mee om Barneveld klimaatneutraal te maken
Ondernemer of organisatie? Kijk dan hier

Hoeveel je precies bespaart, hangt van je woning af. En ook van wat je zelf al in je huishouden doet en hebt gedaan. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor meer comfort in huis, voor je gezondheid en natuurlijk het milieu. 
Wat kun je verbeteren en wat kost dat? 
Check hoe goed je isolatie is.

Huiseigenaren kunnen nog wat meer doen aan isolatie. Bijvoorbeeld: 

Vloerisolatie

Dit kost voor een gemiddelde woning ongeveer 1900 euro. Na vloerisolatie gebruik je op jaarbasis gemiddeld 325 m3 minder gas. Dat scheelt 210 euro per jaar op de energierekening en 580 kilogram CO₂-uitstoot.
Hoe isoleer je je vloer het beste?

Spouwmuurisolatie

Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Spouwmuurisolatie betekent dat je die ruimte laat opvullen met isolatiemateriaal. Bij een tussenwoning kost het isoleren van de spouwmuur bijvoorbeeld maar 750 euro. Daarmee bespaar je zo’n 210 euro per jaar. In ongeveer 3,5 jaar heb je de investering dus terugverdiend.
Zo isoleer je je spouw.

Dakisolatie

Door je dak goed te isoleren gaat er minder warmte via het dak verloren. De winst van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9 procent op een spaarrekening.
Er zijn verschillende vormen van dakisolatie. 

Isolerend glas

Isolerend glas kan wel tot 15% van de energiekosten besparen. Zo'n €200 per jaar. Bovendien geeft het meer wooncomfort en het beperkt geluidsoverlast. Ook verlaagt het de kans op een inbraak. Welk glas kies je en waarom?

Alles over isoleren glas.