Duurzame Markt

Meer weten en zien over: energie besparen, energie opwekken, biodiversiteit, klimaatadaptatie en andere ‘groene’ onderwerpen?
Kom dan naar de Duurzame Markt in Zwartebroek.

  • Datum  Zaterdag 15 april 2023
  • Tijd       10.00 uur tot 16.00 uur
  • Plaats   Dorpshuis De Belleman, Eendrachtstraat 97, Zwartebroek

Het programma wordt de komende tijd hieronder aangevuld.

Prijsvraag! Win een Klimaatje

Wie kleurt de kleurplaat in? De mooiste twee krijgen een boekje van de Klimaatjes. Deze boekjes gaan over zeven grappige dierenvrienden.  Neem de kleurplaat mee naar de Duurzame Markt op 15 april, in de Belleman. Inleveren kan bij de ingang. Voor kinderen tot 10 jaar. Bekendmaking winnaars: om 12.00 en 15.00 uur.
 

Kleur en win een Klimaatje (jpg, 170 KB)

Krijg een plant voor je tegel

Een groene tuin is koeler dan een tuin met veel steen. En ook beter voor de biodiversiteit! Begin met vergroenen: breng een tuintegel mee en krijg een leuke plant terug. Eén per persoon. Breng een tasje mee om de plant in te doen. Voor het vergroenen van de tuin is ook een subsidie. 

Maak een biodiverse tuin

Een biodiverse tuin zorgt voor een gezonde leefomgeving en helpt de effecten van klimaatverandering te verminderen. Hoe verhoog je de biodiversiteit in jouw tuin? Annet en Tom wonen in Zwartebroek en hebben een biodiverse tuin. Ze vertellen er graag meer over!

Gratis workshops

Duurzamer leven, minder kopen. Hoe doet u dat? Leer hierover tijdens de workshop 'ontspullen'. In de workshop 'verduurzaam uw huis' vertellen inwoners uit Terbroek hoe u uw huis kunt verduurzamen. De workshop ‘duurzaam kopen’ gaat over waar u op moet letten als u duurzame spullen wilt kopen.

Gratis energieadvies

Kom naar het Energieloket! Voor vragen over: het verduurzamen van uw woning, isoleren, ventileren, zonnepanelen, warmtepomp enz. Ook voor informatie over mogelijkheden voor subsidie en financiering.   We helpen je graag op weg! Kijk ook eens bij het Energieloket.

Kinderzwerftocht

Er is een speelhoek met kleurplaten, puzzels, blokken en meer. Om 11.00 uur en 13.00 uur start een kleine zwerftocht. Er wordt voorgelezen en kinderen vanaf 6 jaar kunnen een zwerftocht-opdracht maken (dit gebeurt onder begeleiding).

Lokale melk

Lokale melk is duurzamer. Zoals die van de Jerseykoeien van de familie van Dijk uit Terschuur. De familie vertelt erover op de Duurzame Markt. Uiteraard kan je een glas melk proberen.

Energiebox

Moeite met het betalen van de energierekening en weinig geld om besparende producten te kopen? Vraag dan naar de Energiebox. Die bestaat uit producten die helpen energie besparen, een gesprek met een energiecoach en een adviesrapport. De box heeft een waarde van € 229 en wordt betaald door de gemeente. Geen reclame en je hoeft niets te kopen. Op de markt of hier! 

Duurzaam onderweg

Mobiliteit raakt ons allemaal. Elke dag verplaatsen we ons naar werk, studie of andere bezigheden. Hoe kan ons vervoer duurzamer? Op de Duurzame Markt aandacht voor de rol van gemeente en inwoners.

Bekijk de eerste Groene Markt in 2022