Gezellige eerste Groene Markt

Van plantje tot energieadvies, van nestkast tot slimme bandenpomp. Voor elk wat wils tijdens de eerste Groene Markt in Barneveld. Die was zaterdag 24 september in de Veluwehal. Bezoekers wilden meer weten over energie besparen en zonnepanelen. Maar ze wilden ook een gratis plantje voor een tuintegel. Na de eerste duurzame markt zijn de komende maanden de ander kernen aan de beurt. Wordt vervolgd. 

Bekijk het videoverslag

In stappen naar een duurzamer huis

Isoleren, besparen, zonnepanelen, warmtepompen, wat is er allemaal mogelijk en hoe pak je het aan? Het Energieloket was aanwezig om te helpen. Energieambassadeurs deelden hun kennis en ervaring. Workshop gemist? Kijk dan bij het Energieloketvoor advies.

Plant voor een tegel

Een groene tuin is koeler en beter voor de biodiversiteit. Vandaar de actie 'een plantje voor een tuintegel'. Ook bezoekers zonder tegel kregen er één mee. De overgebleven plantjes zijn voor groenere schoolpleinen.

Groene schoolpleinen

‘Groene schoolpleinen’ zorgt voor de vergroening van bijna 25 schoolpleinen in de gemeente. Meer bomen, struiken en biodiversiteit, minder hittestress. Samen met leerlingen, de school, ouders en bedrijven. Sneller en goedkoper groene pleinen. 

Nestkasten aan je huis of in je tuin

Biodiversiteit is belangrijk voor al het leven. De gemeente denkt daarom mee over geveltuintjes, voorzieningen voor dieren en insecten, en vergroening van de omgeving. Tijdens de Groene Markt gaven we tips over mogelijkheden voor vogels, vleermuizen en bijen rondom  je huis en in je tuin. 

Word energiecoach

De energieprijzen stijgen. Wie wil besparen, kon tijdens de Groene Markt een gesprek aanvragen met een energiecoach. Die komt dan thuis met een Energiebox met besparende maatregelen, en met advies. Zelf vrijwillige energiecoach worden?

Slimme bandenpomp

Buiten testten medewerkers van de Slimme Bandenpomp de bandenspanning van de bezoekers. Bij terugkomst kregen zij de uitslag en werden de banden eventueel bijgevuld. Lees hier waarom.