Nieuwsberichten Energieloket voor ondernemers

Gezocht: lokale opwekkers duurzame elektriciteit

Veel bedrijven en organisaties die duurzame energie opwekken, wekken meer op dan dat ze zelf kunnen gebruiken. De gemeenten Wageningen, Ede en Barneveld willen deze zelf opgewekte stroom kopen om die te gebruiken voor bijvoorbeeld straatverlichting of eigen gebouwen. Dat doen ze onder de naam EnergieWEB. Interesse? 

Energie verkopen aan EnergieWEB

Subsidie circulaire economie

Ontwikkel je  innovatieve circulaire producten, processen en/of diensten? Of wil je hier onderzoek naar doen, zodat je die later kunt ontwikkelen? Vraag dan subsidie aan uit de regeling Kennis en Innovatie agenda – Circulaire Economie (KIA CE).

Vraag de subsidie aan

Energielabel C verplicht voor kantoren vanaf 100 m²

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoren van 100 m2 en groter verplicht beschikken over een energielabel C of beter. Voor grote bedrijven geldt al een aantal jaren een energiebesparingsplicht, die inhoudt dat zij verplicht zijn energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Sinds 1 januari 2023 gelden dus ook voor kantoren vanaf 100 m2 extra regels om het energieverbruik terug te dringen. 

Alles over energielabel C

Gratis energiegesprek voor ondernemers

Met de sterk gestegen energiekosten is energie besparen en zelf energie opwekken actueler dan ooit. Maar waar moet je beginnen?
Wat zijn de mogelijkheden om zelf elektriciteit op te wekken met zonnepanelen en wat komt daar bij kijken? Hoe kan je besparen op zowel gas als elektriciteitsverbruik? Kan je in de zomer al maatregelen nemen om komende winter zuiniger met gas om te gaan? Zijn er mogelijkheden om voor de verwarming over te stappen naar een warmtepomp, en wat zijn dan de voor- en nadelen? Een energiegesprek kan ondernemers en organisaties op weg helpen om de juiste stappen te zetten. Het eerste bedrijfsbezoek van de energieregisseur is gratis.

Ik wil een energiegesprek