Nieuwsberichten Energieloket voor ondernemers

Subsidie circulaire economie

Ontwikkel je  innovatieve circulaire producten, processen en/of diensten? Of wil je hier onderzoek naar doen, zodat je die later kunt ontwikkelen? Vraag dan subsidie aan uit de regeling Kennis en Innovatie agenda – Circulaire Economie (KIA CE).

Vraag de subsidie aan

Energielabel C verplicht voor kantoren vanaf 100 m²

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoren van 100 m2 en groter verplicht beschikken over een energielabel C of beter. Voor grote bedrijven geldt al een aantal jaren een energiebesparingsplicht, die inhoudt dat zij verplicht zijn energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Sinds 1 januari 2023 gelden dus ook voor kantoren vanaf 100 m2 extra regels om het energieverbruik terug te dringen. 

Alles over energielabel C

Gratis energiegesprek voor ondernemers

Met de sterk gestegen energiekosten is energie besparen en zelf energie opwekken actueler dan ooit. Maar waar moet je beginnen?
Wat zijn de mogelijkheden om zelf elektriciteit op te wekken met zonnepanelen en wat komt daar bij kijken? Hoe kan je besparen op zowel gas als elektriciteitsverbruik? Kan je in de zomer al maatregelen nemen om komende winter zuiniger met gas om te gaan? Zijn er mogelijkheden om voor de verwarming over te stappen naar een warmtepomp, en wat zijn dan de voor- en nadelen? Een energiegesprek kan ondernemers en organisaties op weg helpen om de juiste stappen te zetten. Het eerste bedrijfsbezoek van de energieregisseur is gratis.

Ik wil een energiegesprek

Subsidieregeling Verduurzaming mkb

Verduurzamen en energie besparen is van belang voor veel mkb-ondernemers. Met de huidige energieprijzen is de urgentie nog veel hoger geworden. Maar veel ondernemers ontbreekt het aan kennis en voldoende tijd. Om hieraan tegemoet te komen heeft de overheid een Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM).

Zowel bedrijfspanden als bedrijfsvoering

Met deze subsidie kunnen ondernemers een adviseur inhuren voor een energieadvies op maat én voor ondersteuning bij het uitvoeren van één of meer maatregelen uit dat advies. Het kan gaan om een advies voor besparing aan het bedrijfspand zoals isolatie, HR++-beglazing of het installeren van zonnepanelen. Maar ook een advies voor verduurzamen van de bedrijfsvoering door bijvoorbeeld overstappen op elektrische bestelwagens of energiezuinige apparatuur komt voor subsidie in aanmerking.

Naar de SVM subsidie