Financiering duurzame maatregelen voor bedrijven

Financieringsmogelijkheden voor bedrijven en organisaties die investeren in duurzaamheid.

Ben je geen bedrijf maar inwoner?

Duurzaamheidslening VvE's en organisaties

De gemeente Barneveld heeft een Duurzaamheidslening voor VvE's en maatschappelijke organisaties. De lening is bedoeld voor het mogelijk maken van energiebesparende maatregelen.

Naar de duurzaamheidslening

Duurzaamheidssubsidie Sport en Cultuur

De gemeente heeft een subsidiemogelijkheid voor sport- en culturele verenigingen die duurzaam willen investeren. Het gaat om de meest gebruikelijke duurzaamheidsinvesteringen zoals HR++ isolerend glas, zonnepanelen, zonneboiler enzovoort. 

Voorwaarden Duurzaamheidssubsidie

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is bedoeld voor zakelijke gebruikers. Zij kunnen hiermee hun gebouw verduurzamen. Bijvoorbeeld voor investeringen in een warmtepomp, een zonneboiler, een kleinschalige windturbine en zonnepanelen.

Gebruik maken van ISDE

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA is voor duidelijk omschreven (maatwerk)investeringen in energiebesparing. Je moet voldoen aan voorwaarden. Zo moet de investering vallen onder een code op de Energielijst. Deze regeling bespaart gemiddeld 11% op de totale investeringskosten. 

Meer over EIA

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Of wel: de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De KIA is er om het investeren in bedrijfsmiddelen te stimuleren. Met deze regeling kun je tot maximaal 28% van je investering in zonnepanelen extra aftrekken van de winst.

Gebruik maken van KIA

MIA en Vamil

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA): je profiteert van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek.
  • De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil): je kunt 75% van de investeringskosten afschrijven. 
    Je komt in aanmerking als je investeert in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat en voldoet aan de daarin gestelde eisen. 
Alles over MIA en Vamil