Financiering duurzame maatregelen voor bedrijven

Financieringsmogelijkheden voor bedrijven en organisaties die investeren in duurzaamheid.

Subsidie circulair implementeren en opschalen (CIO)

Ben je een ondernemer en wil je producten of materialen opnieuw gebruiken, repareren of met hoge kwaliteit recyclen? Of ben je hier al mee bezig en wil je deze activiteiten uitbreiden om zo minder CO2 uit te stoten? Vraag dan de subsidie Circulair implementeren en opschalen (CIO) aan. Als mkb’er krijg je 50% subsidie over de gemaakte kosten, als grootbedrijf 15%.

Naar de CIO subsidie (Verwijst naar een externe website)

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)

Voor circulaire en energiezuinige projecten kun je subsidie aanvragen als ondernemer. De DEI+ subsidie kun je aanvragen voor het testen en demonstreren van innovaties op het gebied van recycling (van materialen) of het produceren van biobased grondstoffen. Via de website van het RVO (klik op de link) kun je een projectidee toetsen bij de RVO om te kijken of je kans maakt op de subsidie.

Naar de DEI+ subsidie (Verwijst naar een externe website)

Duurzaamheidslening VvE's en organisaties

De gemeente Barneveld heeft een Duurzaamheidslening voor VvE's en maatschappelijke organisaties. De lening is bedoeld voor het mogelijk maken van energiebesparende maatregelen.

Naar de duurzaamheidslening (Verwijst naar een externe website)

Duurzaamheidssubsidie Sport en Cultuur

De gemeente heeft een subsidiemogelijkheid voor sport- en culturele verenigingen die duurzaam willen investeren. Het gaat om de meest gebruikelijke duurzaamheidsinvesteringen zoals HR++ isolerend glas, zonnepanelen, zonneboiler enzovoort. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst tot het jaarlijkse subsidiebedrag (€ 60.000,-) op is.

Aanvragen Duurzaamheidssubsidie (Verwijst naar een externe website)

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is bedoeld voor zakelijke gebruikers. Zij kunnen hiermee hun gebouw verduurzamen. Bijvoorbeeld voor investeringen in een warmtepomp, een zonneboiler, een kleinschalige windturbine en zonnepanelen.

Gebruik maken van ISDE (Verwijst naar een externe website)

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA is voor duidelijk omschreven (maatwerk)investeringen in energiebesparing. Je moet voldoen aan voorwaarden. Zo moet de investering vallen onder een code op de Energielijst. Deze regeling bespaart gemiddeld 11% op de totale investeringskosten. 

Meer over EIA (Verwijst naar een externe website)

MIA en Vamil

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA): je profiteert van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek.
  • De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil): je kunt 75% van de investeringskosten afschrijven. 
    Je komt in aanmerking als je investeert in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat en voldoet aan de daarin gestelde eisen. 
Alles over MIA en Vamil (Verwijst naar een externe website)