Nacht van de Nacht

Laat het donker donker zijn, ontdek hoe mooi de nacht is. Het kan tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht (N8N8). In Barneveld neemt IVN de organisatie voor haar rekening. Gemeente Barneveld is aanwezig met de Energiekeet. Je bent welkom op deze Nacht van de Nacht op Landgoed Schaffelaar, zaterdag 28 oktober van 19.30 - 23.00 uur.

Mens en dier hebben de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en een sterke weerstand. Omdat we steeds meer licht gebruiken, worden onze nachten lichter. 'Wat zijn de gevolgen hiervan? De Nacht van de Nacht vraagt hiervoor aandacht. Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er in het hele land evenementen over dit thema.

Wandel in het donker door Landgoed Schaffelaar

Je kan tijdens deze avond met een routekaartje over het landgoed wandelen en de geheimen van het donker ontdekken. Op diverse plekken zijn 'haltes' met sterrenkijkers van de Sterrenwacht. Ook kan je luisteren naar vleermuizen, bekijken wat insecten in het donker nog kunnen zien en horen over het leven van dieren die vooral in het donker leven.

Je bent welkom!

Op zaterdag 28 oktober, van 19.30 tot 22.00 uur op Landgoed Schaffelaar aan de Stationsweg in Barneveld. De entree is twee euro vijftig p.p. Op het entreebewijs staat een routekaart. De wandeling is ook geschikt voor kinderen en voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Er is hier en daar kaarslicht, maar vergeet niet een zaklamp mee te nemen.

Energiekeet

De gemeente Barneveld is aanwezig met de Energiekeet. Onze energiecoach geeft informatie over energiebesparende lampen. Daarnaast zijn er tips om zelf zuiniger/minder te verlichten in en rondom uw huis. Ook ziet u nestkastjes waarin verschillende dieren (’s nachts) verblijven.

Meer informatie?

Ga naar de site van IVN Barnevelden kijk bij de activiteiten.