Subsidies en financiering

Financieringsmogelijkheden voor woningeigenaren die willen investeren in duurzaamheid.

Bedrijf of organisatie? Kijk dan hier

Subsidies voor energiebesparing

Er zijn subsidies voor energiebesparende maatregelen, zoals voor warmtepompen en zonneboilers. Ook  kan je (tegen aantrekkelijk tarief) op diverse duurzaamheidsmaatregelen leningen afsluiten. Weten of je in aanmerking komt? Op  energiesubsidiewijzer.nl  vind je de meest actuele informatie over subsidies (en leningen) van het rijk, de provincie en de gemeente Barneveld. Wil je weten welke subsidie bij jou past, of heb je hulp nodig bij het aanvragen? Bel 14 0342   of mail energieloket@barneveld.nl voor gratis en onafhankelijk advies.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Als je je huis duurzamer maakt, bijvoorbeeld door isolatie of door zonnepanelen, bespaar je elke maand op je energierekening. Maar je moet de aanpassingen wel eerst zelf betalen. De gemeente kan helpen in de vorm van een lening.  

Toekomstbestendig Wonen Lening

Salderingsregeling

Wek je meer energie op dan je zelf verbruikt? Duurzame elektriciteit die je teruglevert aan het net mag je verrekenen met de elektriciteit die je afnam. Dat geldt voor consumenten en andere kleinverbruikers (energieaansluiting van 3x80 ampère of kleiner). De regeling wordt vanaf 2023 afgebouwd. 

Alles over salderen