Zelf opwekken

Wat kun je doen als je zelf energie wilt opwekken? Als huiseigenaar heb je verschillende opties. Huurders kunnen terecht bij een energiecoöperatie

Ondernemer of organisatie? Kijk dan hier

Zonnepanelen

Behalve besparen kun je natuurlijk ook zelf opwekken. Met zonnepanelen wek je je eigen groene energie op. Het aankoopbedrag kun je in de loop van de jaren terugverdienen, omdat de elektriciteitsrekening lager wordt.

Zelf zonne-energie opwekken

"Van het aardgas af"

“Verduurzamen doe je ook voor je portemonnee. Maar vooral vind ik het belangrijk dat we met ons allen een steentje bijdragen om iets te doen aan de klimaatproblematiek”, vertelt Ad van Rooijen, energieambassadeur bij het Energieloket.

Het verhaal van Ad

Zonneboiler

Een zonneboiler zet zonne-energie om in warm water. Hiermee bespaar je bijna de helft van je energieverbruik voor warm water. Hoe werkt het precies en hoe maak je een keus. Maar wat is het? Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een warmwaterboiler. 

Welke boiler kies jij?

Financiering

Als je je huis duurzamer maakt, bijvoorbeeld door isolatie of door zonnepanelen, bespaar je elke maand op je energierekening. Maar je moet de aanpassingen wel eerst zelf betalen. De gemeente kan helpen in de vorm van een lening.  

Toekomstbestendig Wonen Lening

De energiecoöperatie

Heb je geen of weinig mogelijkheden om zonnepanelen op je eigen dak te leggen? Of heb je geen eigen woning? Denk dan eens aan een investering in zonnepanelen via een lokaal energie-initiatief. Er zijn in Barneveld meerdere mogelijkheden.

Meedoen met een energiecoöperatie