jongetje speelt met treintjes

Besparen

Hoe kun je energiezuiniger wonen, als huurder of als huiseigenaar?

Ondernemer of organisatie? Kijk dan hier

Het geluid van een warmtepomp

Misschien denk je wel eens over een warmtepomp. Vragen die veel mensen hebben zijn: hoeveel lawaai maakt zo'n apparaat? Hoeveel ruimte neemt het in beslag? Dan kan je naar een experience-center gaan. Of dit filmpje bekijken met de Barneveldse energiecoach Pieter Zijlstra. 

Zo klinkt een warmtepomp

Bespaartips van Aalt

Aalt Visscher is energieambassadeur bij het Energieloket. In zijn eigen huis laat hij zien, welke eenvoudige aanpassingen veel besparing kunnen opleveren. De voordeur iets anders afstellen, de gordijnen voeren... het maakt allemaal veel verschil.

Hoe bespaart Aalt?

Het Energieloket helpt

Gert Jan en Evelien van den Top zijn klanten van het Energieloket Barneveld. Ze wonen sinds tien jaar in de bossen van Garderen. “We zijn altijd energiebewust geweest. Ik denk dat je op een goede manier met de aarde om moet gaan. En dat doen we niet op dit moment.”

Het verhaal van Gert Jan en Evelien

Bespaartips

Negen praktische tips om minder te verbruiken. Ze zijn eenvoudig en kosten weinig moeite of geld. Met deze checklist in de hand kun je direct aan de slag. Door soms dingen nèt even anders te doen. De meeste tips zijn voor huurders en kopers.

Naar negen bespaartips

Isoleren

Isoleren is goed voor je portemonnee, jezelf én het klimaat. Denk aan het dak, de muren, de ramen en de vloer. Sommige investeringen verdien je ook snel terug. Hoeveel je precies bespaart, hangt van je woning af. En ook van wat je zelf al in je huishouden doet en hebt gedaan.  

Wat ga jij isoleren?

Maak een warmtebeeldfoto

Een warmtebeeldfoto is een infraroodfoto die verschillen in temperatuur laat zien en of en waar warmte weglekt uit je huis. Om zo’n foto te kunnen maken, moet er genoeg warmteverschil zijn tussen de binnentemperatuur en de buitentemperatuur. 

Een warmtebeeldfoto aanvragen