hal waar staal wordt gelast

Circulaire economie

Help mee aan een economie zonder afval. Dat kan in een circulaire economie. Toegepaste grondstoffen worden dan steeds hergebruikt. De kwaliteit van de grondstoffen blijft daarbij gelijk. Door het hergebruiken van grondstoffen belasten we het milieu minder. 

Zo zorg je voor minder afval

Subsidie circulaire economie

Ontwikkel je  innovatieve circulaire producten, processen en/of diensten? Of wil je hier onderzoek naar doen, zodat je die later kunt ontwikkelen? Vraag dan subsidie aan uit de regeling Kennis en Innovatie agenda – Circulaire Economie (KIA CE).

Vraag de subsidie aan

Circulairstaal: voorbereiding op de toekomst

Staalconstructies zonder lasverbindingen: dat scheelt enorm in de CO2-uitstoot. Barneveld heeft de primeur. Circulairstaal maakt staalconstructies voor bedrijfshallen en distributiecentra die als een soort meccano in elkaar worden gezet. 

Het verhaal van Circulairstaal

Met beton bouwen aan een duurzame toekomst

“Als tweede generatie in dit bedrijf willen wij zorgen voor een CO2-neutrale betonproductie.” Dat zegt Brechtje van den Beuken, CEO van Bosch Beton. Samen met haar broer Gerard nam zij het bedrijf over van hun ouders.

Zo wordt beton CO2-neutraal

Duurzaam verpakt in Barneveld

PaperFoam is één van de duurzame bedrijven in Barneveld. Het bedrijf maakt verpakkingen die een alternatief zijn voor plastic. Het materiaal is afbreekbaar of recyclebaar. “Afbreekbare verpakkingen schelen wel 75% CO2-uitstoot”, vertelt directeur Willem Derkman.

Duurzaam verpakken